KUSHTETUTA AMERIKANE PDF

Vet kushtetuta sht organizimi dhe prmbledhja e rregullave t prcaktuara koh m par nga prijesit e par t vendit. Kushtetuta e Shteteve t Bashkuara q fillon me fjalt, Ne, populli i Shteteve t Bashkuara, me qllim q t krijojm nj bashkim m t prkryer, t vendosim drejtsin, t sigurojm qetsin n vend, t sigurojm mbrojtjen e vendit, t nxisim mirqenien e prgjithshme dhe t sigurojm t mirat e liris pr veten ton dhe brezat e ardhshm, caktojm dhe vendosim kt Kushtetut t Shteteve t Bashkuara t Ameriks u miratua m 17 Shtator nga Kuvendi Kushtetues n Filadelfia, t Pensilvanis dhe hyri n fuqi m 4 Mars t vitit Kushtetuta, si nj arritje pas shum kompromisesh nga nj numr delegatsh q prfaqsonin interesa t ndryshme, prcakton parimet themelore pr nj qeverisje demokratike si edhe t mbrojtjes s t drejtave t qytetarve. Mbi t gjitha, Kushtetuta e Shteteve t Bashkuara sht nj dokument i cili kufizon kompetencat e qeveris federale, me qllim pr t ruajtur dhe pr t zgjeruar t drejtat individe t personit. Kto, sipas Kushtetuts amerikane, arrihen nprmjet masave t parashikuar n at dokument, prfshir kompetencat dhe t drejtat e shteteve, themelimin e tri degve me kompetenca t barabarta t qeveris federale, si edhe sistemin elektoral t zgjedhjeve.

Author:Memuro Sashicage
Country:Brunei Darussalam
Language:English (Spanish)
Genre:Health and Food
Published (Last):26 September 2011
Pages:358
PDF File Size:10.36 Mb
ePub File Size:11.52 Mb
ISBN:794-9-31976-763-4
Downloads:85299
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:ShakaleAccount Options Hyr. Faqja kryesore. This application is for all you constitution geeks. I wanted something that was easier to navigate than other applications I've seen, had a real table of contents broken down by articles, sections and amendments, didn't treat the first ten amendments like one giant inseparable document, was searchable, and contained other related documents, ideas, and trivia like the Declaration of Independence, Gettysburg Address, The Virginia Plan, The Great Compromise, ratification dates, and anything else I could think of that floats in that new Constellation of Liberty the Framers were shooting for two centuries ago.

Please note that I did not write this, but gathered the text, notes, and annotations from a variety of sources, I wanted a handy, self-contained reference to the Constitution. The text selection process is is built into Android -- learn it and you have learned how to use it in this app. Once text is copied onto the clipboard, gestures will not be restored until you share the clipboard contents to email, or Twitter, whatever. Gestures are also restored by returning to the top level menu.

Komente Politika e komenteve. Po ngarkohet…. Shiko detajet. Vizito sajtin e uebit. Law Made Easy! Contract Law. Qindra raste! United States Constitution. Ken Hunt. The U. Constitution, searchable, annotated, plus goodies. Latin Legal Terms. Jurisprudence and Legal Theory. The Constitution of the United States. Liberia's Constitution. Cloud 9 Tech.

Republic of Liberia Constitution. Philippines's Constitution of Nigerian Constitution This is the full constitution of Federal Republic of Nigeria as amended.

CLUB OF ROME BERICHT 2052 PDF

Projekt-kushtetutë për Kosovën

.

ANETVA MANUAL DE TRABAJOS VERTICALES PDF

Oh no, there's been an error

.

PAUL BRUNTON THE SECRET PATH PDF

Thomas Jefferson

.

GAZETA INTEGRIMI PDF

KUSHTETUTA E AMERIKES PDF

.

Related Articles